Today.ua

Круасани за державний рахунок: команда Зеленського поєднує закордонні візити з туризмом

Команда Зеленського поєднує роботу з туризмом за рахунок українських платників податків. Про це повідомив редактор "Європейської правди" Сергій Сидоренко.

У Парижі, вартість одномісного номера зі сніданком в п'ятизірковому готелі Sofitel, де зупинялася українська делегація, на booking.com стартує від 500 євро за ніч. Як пише журналіст, президент України Володимир Зеленський провів у Парижі не один, а три дні, і присвятив частину цього часу туризму.

Навіть з урахуванням ймовірної знижки проживання обійшлося українському бюджету дуже дорого. Стоянка літака в аеропорту також є платною.

Наголошується, що подібні тривалі поїздки з днем "про запас" практикуються зарубіжними політиками під час трансконтинентальних перельотів, коли потрібен час, щоб пристосуватись до різкої зміни часового поясу.

Сидоренко нагадав, що це вже не перший випадок, коли тривалість зарубіжних поїздок Зеленського викликає питання. Після першої зустрічі з Еммануелем Макроном у квітні Зеленський на подив багатьох залишився в Парижі на вихідні.

Під час візиту до Канади в липні перед вильотом в Україну Зеленський з дружиною і глава Офісу президента Андрій Богдан навідалися на Ніагарський водоспад. Крім того, Зеленський з дружиною після церемонії інтронізації імператора Нарухіто провели в Японії ще два дні.

"Найбільше турбує, щоб подібні додаткові дні відпочинку за державні кошти не отримали системності. Президенту воюючої держави, яка одночасно проводить реформи у "турборежимі", такий неспішний графік роботи точно не до лиця", - підсумував Сидоренко.

Раніше команду Зеленського звинуватили в маніпуляціях з тарифами на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ