Today.ua

Стало відомо, скільки цього літа коштує відпочинок у дитячому таборі в Україні

Дитячий відпочинок у таборі цього літа обійдеться батькам на 10% дорожче, ніж у минулому році. Найбюджетніший варіант літнього відпочинку коштує 900 грн за місяць. Вартість приватних міських таборів стартує від 2 тисяч грн за тиждень. Відпочинок у таборі біля моря на два тижні коштуватиме від 8 до 20 тисяч гривень.

За розкладом, діти купаються двічі на день, а решту часу розважаються у гуртках, а вечорами – на дискотеках. Стандартні умови перебування у літньому дитячому таборі – триразове харчування з перекусами,  номера на трьох-чотирьох людей, тривалість зміни – два тижні.

Спеціалізований кінотабір під Києвом, де діти практикують знімання, працюють із макіяжем і відеотехнікою коштує 18 тисяч за два тижні. Організатори свій табір називають освітнім та профорієнтаційним – за два тижні в ньому діти знімуть три фільми, у яких самі будуть режисерами, операторами, акторами та продюсерами. У перервах між цією роботою діти ходитимуть на гуртки та гулятимуть у лісі.

Профільні табори JAMM, IJAMM і JAMMGLISH запрошують дітей від 13 до 17 років, що цікавляться шоу-бізнесом, вивченням іноземних мов, IT-технологіями, комп’ютерною анімацією, веб-дизайном. За 7 днів перебування дитини у такому таборів батьки мають заплатити 8400 грн.

Для активних дітей від 8 до 16 років на Київщині відкрили табір ZOLOCHE RANGERS CAMP, де діти мають можливість відвідувати скай-парк (з 8 етапів), скеледром, де є три траси різної складності, тролей через озеро, тир, відкритий басейн. Оскільки табір тематичний, програма перебування дітей залежить від тематики заїзду. Проживання в дерев’яних будиночках, розраховане на 4-х відпочиваючих. Харчуються діти їжею з екологічно чистих продуктів із власної ферми 6 разів на день. Вартість перебування за 12 днів коливається від 8500 до 12500 грн.

Перед тим як відправляти дитину до дитячого табору батькам радять звернути увагу на рівень знань і кваліфікацію персоналу, а також наявність медичних довідок та інших дозволів на роботу. Крім того, у кожному стаціонарному дитячому таборі повинен бути присутнім медичний персонал в особі лікаря і медсестри, а територія табору повинна бути огороджена і знаходитися під цілодобовою охороною.

Раніше Today.ua повідомляв, що цього літа відпочинок на українських морських курортах подорожчав у середньому на 17-20%, у порівнянні з минулим роком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ