Today.ua

Стало відомо, кому вигідно відсторонити Уляну Супрун

Діяльність в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун найбільше не влаштовує трьох людей – Тетяну Бахтеєву, Миколу Азарова та Віктора Медведчука. Про це розповів голова правління громадської організації "Пацієнти України" Дмитро Шерембей.

За його словами, два з половиною роки корумпована стара система опиралась діям і реформам Уляни Супрун та її команди. Однак за рік вона довела, що зміни можливі і система може працювати чисто, за законами, вона може орієнтуватися на пацієнтів та допомагати їм.

"Мотив дуже простий – зберегти корумповану систему, яка була майже протягом усього часу незалежності. І цей мотив легко прочитати, якщо ми візьмемо головних фігурантів, які виступають проти Уляни Супрун. Це страшні прізвища: Бахтєєва, Азаров, Медведчук. Останній офіційно на своїй сторінці опублікував, що Уляну Супрун треба зняти, а реформу зупинити. Це, по суті, всі ті люди, які керували країною за Януковича і отримували великий дохід з корумпованих схем. Це основна трійка людей, які завжди виступали проти Уляни Супрун", – наголосив Шерембей.

Уляна Супрун займає посаду в.о. міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року. За цей час Супрун розпочала реформування медичної системи, реформи фінансування системи охорони здоров'я, керувала запуском програми "Доступні ліки"

Нагадаємо, депутат "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Мосійчук подав позов до суду на Уляну Супрун з вимогою про заборону їй працювати на посаді міністра охорони здоров'я.

На підтримку Супрун виступили Президент України Петро Порошенко та громадський діяч Святослав Вакарчук.

Раніше повідомлялося, що Кабмін має намір оскаржити рішення суду в установленому законом порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ