Today.ua

Стало відомо, коли суд почне розгляд справи Гандзюк

Суд в Херсоні почне розглядати справу про вбивство радника мера міста, активістки Катерини Гандзюк 27 травня.

Справу Гандзюк буде вести суддя Юлія Бочко. Обвинуваченими виступають Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Сергій Торбін і Віктор Горбунов.

Раніше повідомлялося, що 7 травня Генеральна прокуратура затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо п'яти осіб, обвинувачених в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть активістки.

"Генпрокуратура 7 травня 2019 року затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувало Головне слідче управління Служби безпеки щодо п’яти осіб, обвинувачених в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть херсонської активістки Катерини Гандзюк", – повідомили у ГПУ.

Як відомо, 31 липня 2018 року в Херсоні невідомий хлюпнув сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком більш 30% тіла госпіталізували. Гандзюк перебувала на лікуванні в Київському міському опіковому центрі. 4 листопада вона померла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ