Today.ua

Стало відомо, коли киянам відключать опалення

Опалення в столичних оселях відключать за умови, якщо середньодобова температура повітря в місті протягом трьох діб буде не нижчою +8 градусів. При цьому ОСББ та підприємства можуть самостійно приймати рішення про припинення подачі тепла, написавши відповідну заяву постачальнику послуги.

"Щодо установ соціальної сфери та житлових будинків, ми будемо орієнтуватися на температуру повітря. Після того, як середньодобова температура повітря збільшиться до +8 протягом понад 3 діб, ми будемо завершувати опалювальний сезон", - сказав Пантелєєв.

На офіційному сайті комунального підприємства “Київтеплоенерго” повідомляється, що з 1 травня 2019 року тарифи на централізоване опалення і гаряче водопостачання для киян підвищаться в середньому на 23% і 21% відповідно. Крім того, підвищаться тарифи і на виробництво теплової енергії (у середньому на 20,7%), її транспортування — на 18,95% і постачання – на 19,2%.

При наявності квартирного або будинкового лічильника, вартість послуг централізованого опалення складе 1654,41 грн/Гкал. Власники осель без приладів обліку платитимуть 38,50 гривень за квадратний метр житлової площі.

Нагадаємо, пільгові категорії громадян мають право на безкоштовне встановлення лічильників гарячої та холодної води. 

Today.ua повідомляв, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив місцевій владі встановити тариф на тепло для населення на рівні не вище 1 400 гривень/Гкал. За його словами, різниця цін на опалення по країні є значною, незважаючи на те, що ціна на газ для всіх теплопостачальних підприємств по Україні залишається стабільною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ