Today.ua

Стало відомо, коли середня зарплата українців сягне 15 тисяч гривень

Українці зможуть отримувати зарплату 15 тисяч гривень у разі зменшення потоку трудових мігрантів до інших країн. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він повідомив, що на даний час українські заробітчани у Польщі в середньому отримують 19 200 гривень на місяць. Для того, щоб українці перестали їздити на заробітки до країн Європи, середня зарплата в Україні має бути мінімум 15 000 гривень.

«Зростанню доходів громадян сприяє і ситуація на ринку праці, оскільки рівень безробіття почав знижуватися, конкуренція зменшується і це змушує роботодавців підвищувати зарплати», - заявив міністр.

Міністр також зазначив, що якби роботодавці почали робити це раніше, то стільки людей з України не виїхали б.

«Я вважаю, що без зростання доходів людей, без надання людям можливості споживати більше і без створення попиту відсутня можливість розвитку економіки, тому доходи людей повинні рости випереджальними темпами», - зазначив Рева.

Чи вирішить проблему трудової міграції підвищення зарплат - поки невідомо. Більше 3 мільйонів українців за останні 10-15 років виїхали на заробітки за кордон.

Раніше повідомлялося, що у бюджеті на 2019 рік передбачено збільшити середньомісячну заробітну плата до 10 129 гривень, що на 6,9% більше за цьогорічну зарплату.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ