Today.ua

Стало відомо, коли почнуть штрафувати власників «євроблях»

В Україні власників «євроблях» почнуть штрафувати з 22 серпня 2019 року. Про це повідомила Державна фіскальна служба (ДФС). Нагадаємо, Верховна Рада України відтермінувала введення жорстких штрафних санкцій за експлуатацію нерозмитнених автомобілів на три місяці, прийнявши законопроект № 8371. Відповідні зміни були прийняті під тиском численних власників «євроблях», які збирали під будівлею Ради мітинги та паралізували рух у центрі столиці.

«Власники автомобілів з іноземними номерами отримали додатковий час на митне оформлення своїх автомобілів без посилених штрафних санкцій. З 22 серпня вступають в дію нові санкції», – повідомили у ДФС.

Відстроченим законом встановлені досить жорсткі правила, що не дозволяють незаконне ввезення та використання нерозмитнених автомобілів. Зокрема, передбачено наступне:

За порушення правил ввезення автотранспорту з-за кордону передбачені досить високі штрафи.

Так, за перевищення строків тимчасового ввезення українським автомобілістам загрожують такі санкції:

А ось такі штрафи передбачені за порушення строків ввезення транзитного:

Закон забороняє українським громадянам експлуатацію автомобілів іноземної реєстрації. За це водіям загрожує штраф на суму 8 тисяч 500 гривень, а при повторному такому порушенні протягом одного року — 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керування на рік і з оплатним вилученням транспорту (або без такого). За передачу нерозмитненого автомобіля у володіння, користування або розпорядження іншим особам і використання його у підприємницькій діяльності їм загрожують штрафи у розмірі 34 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Україні служби таксі Uber і Bolt повідомили водіям, що зареєстровані в системах виклику таксі, що відмовляються співпрацювати з водіями на автомобілях з іноземною реєстрацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ