Today.ua

Стало відомо, хто в Україні отримує найвищу середню зарплату

Середня зарплата в Україні, яку отримують штатні працівники підприємств, установ та організацій, у березні склала 10 тисяч 237 гривень. Це на 22,1% більше, ніж рік тому. За даними Державної служби статистики (ДФС), найвищу зарплату в березні отримували у Києві – 16 тисяч 207 гривень, а найнижчу – у Чернівецькій області – 7 тисяч 437 гривень. У більшості областей України розмір середньої зарплати коливається в межах від 7 тисяч до 9 тисяч гривень.

Щодо середніх зарплат по галузях, то найвищі зарплати в Україні отримують у сфері "Фінансова та страхова діяльність" (20 тисяч 453 гривні), а найнижчі – "Охорона здоров'я та надання соціальної допомоги" (6 тисяч 750 гривень) та "Тимчасове розміщення та організація харчування" (6 тисяч 848 гривень).

У ДФС також повідомили, що реальна зарплата (з урахуванням інфляції) у березні 2019 року зросла на 12,5%.

Раніше в Асоціації постачальників торговельних мереж порахували, скільки алкоголю можна придбати у 2019 році на середню зарплату.

Нагадаємо, Павло Розенко, віце-прем'єр-міністр України, заявив, що у 2019 році є всі можливості досягти середньої заробітної плати у 12 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ