Today.ua

США відкликали своїх послів з трьох країн

Сполучені Штати Америки відкликали своїх послів з Панами, Сальвадору і Домініканської Республіки у зв'язку з тим, що ці країни припинили дипломатичні відносини з Тайванем. Про це повідомила прес-секретар Державного департаменту США Хізер Науерт.

"Державний департамент викликав посла США в Домініканській Республіці Робіна Бернштейна, посла США в Сальвадорі Жана Манеса та тимчасового повіреного США в Панамі Роксану Кабрал для консультацій, пов'язаних з недавніми рішеннями про те, щоб більше не визнавати Тайвань", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що дипломати зустрінуться з членами уряду США, щоб обговорити, як Сполучені Штати можуть підтримати "сильні, незалежні, демократичні інститути в Центральній Америці й Карибському басейні".

Нагадаємо, що Сальвадор розірвав відносини з Тайванем минулого місяця, а Домініканська Республіка - в травні. Тайвань тепер має офіційні відносини всього із 17 країнами, більшість із яких – малі й слаборозвинені держави. Зауважимо, США не мають офіційних дипломатичних відносин із Тайванем, але підтримують острівну державу на міжнародній арені.

Раніше повідомлялось, що Збройні сили США розпочали військові навчання у Сирії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ