Today.ua

Справа Савченко-Рубана: суд перенесено на 25 лютого

Розгляд справи народного депутата Верховної Ради Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана перенесено на наступний понеділок, 25 лютого.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 19 лютого, на засіданні за клопотанням адвокатів Надії Савченко.

Зазначається, що Верховний суд України переніс на 25 лютого розгляд питання про визначення суду, в якому буде розглядатися справа по звинуваченню Савченко і Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Як відомо, Володимир Рубан і Надія Савченко підозрюються в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення теракту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Зокрема, за даними слідства, вони планували теракт у будівлі Верховної Ради.

Раніше також стало відомо, що Савченко і Рубана судитимуть на Донбасі, у Слов’янському міському районному суді Донецької області.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія відмовила Надії Савченко в реєстрації кандидатом на пост президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ