Today.ua

Спалах кору в Івано-Франківській області: захворіли 53 дитини

У селі Петранка на Прикарпатті на кір захворіли 53 дітини віком від 5 до 13 років. Про спалах цієї небезпечної інфекційної хвороби повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

"Із 53 дітей, які захворіли кором, 43 проходять лікування в місцевій амбулаторії, а 10 були госпіталізовані до інфекційного відділення Рожнятівської центральної районної лікарні для стаціонарного лікування. Станом на сьогодні, 8 дітей уже виписано зі стаціонару", - повідомили у Міністерстві.

У МОЗ заявили, що серед захворівших більшість дітей були невакциновані. Під час перевірки у селі Петранка зафіксували грубі порушення правил проведення профілактичних щеплень, техніки введення імунобіологічних препаратів та умов зберігання вакцин. Департамент охорони здоров’я області взяв на себе зобов'язання виправити виявлені недоліки.

Також комісія МОЗ зафіксувала неналежне ведення медичної документації в «Центрі первинної медичної допомоги» АЗПСМ с. Петранка, та зобов'язала негайно взяти на облік усіх дітей, які пропустили щеплення за Календарем.

Нагадаємо, з початку року на кір захворіли 31 123 людини — 12 752 дорослих і 18 371 дитина. Останній спалах хвороби спостерігався у вересні. Тоді, протягом тижня зафіксували 440 хворих на кір .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ