Today.ua

Sono Motors випускає електромобіль з сонячними панелями

Німецька компанія Sono Motors розробила електромобіль, який обладнано сонячними панелями.

Відомо, що на корпусі електрокара Sion розташувалися 330 сонячних фотоелементів. Вони покриті найтоншим шаром полікарбонату, тому не бояться пилу, бруду і води. Загальної потужності електропанелі вистачає на 30 кілометрів дороги без підзарядки. Також модель електромобіля має акумулятор з запасом ходу на 250 км.

Зарядити його на 80% можна всього за 40 хвилин. А від сонячних батарей потрібно 8 годин часу, зате водій не прив'язаний до розетки. Усередині авто є незвичайний фільтр - на основі моху. Він підтримує в салоні оптимальний рівень вологості і фільтрує до 20% дрібних частинок пилу. Електрокар Sion надійде в продаж вже цього року. Бажаючі зможуть придбати електрокар за 16 тисяч євро.

https://youtu.be/5JhteyPdCzg

Нагадаємо, південнокорейська компанія Hyundai може побудувати в Україні завод для випуску електромобілів. Наразі в компанії Hyundai остаточно не підтвердили свої плани, проте відомо, що південнокорейська компанія вже давно і плідно співпрацює з нашою країною, зокрема, в залізничній сфері. Зараз Hyundai хоче брати участь в будівництві метро в Харкові. Поки що це питання остаточно не вирішено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ