Голубці готують багато господинь, але крім традиційного рецепту з рисом і м'ясом, є безліч інших варіацій цієї страви. Дуже смачні голубці виходять з начинкою з гречки. До того ж, страві можна додати оригінальну форму, загорнувши листя капусти у формі равлика. Готуються такі голубці досить швидко і просто. Пропонуємо вам скористатися нашим рецептом цієї ніжної страви, і порадувати своїх рідних апетитним обідом або вечерею.
Рецепт голубців з гречкою
Інгредієнти:
- Капуста - 1 шт.
- Куряче філе - 500-600 г
- Гречана крупа - 150 г
- Цибуля - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Томатна паста - 3 ст. л.
- Сметана - 3 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Борошно - 1 ст. л.
- Рослинна олія - 30 мл
Для початку готуємо начинку для наших голубців. Варимо до готовності гречку, обсмажуємо на сковороді цибулю з тертою морквиною.
Потім робимо курячий фарш, або беремо готовий з магазину. Змішуємо фарш з обсмаженими овочами і гречкою, солимо і перчимо за смаком. З приправ краще за все використовувати прованські трави, сушений часник і суміш трьох перців. Додайте у фарш з овочами для ніжності смаку ложку сметани і ще раз все добре перемішайте.
Капусту розділіть на листя і розріжте кожен листок навпіл уздовж прожилки, видаливши при цьому жорстку частину. Уздовж великого краю листка викладіть фарш, потім скрутіть кожен капустяний лист трубочкою, а потім равликом.
Для заправки необхідно змішати в гарячій воді томатну пасту зі сметаною, борошном, цукром, і трохи посолити.
Тепер можна викладати наші голубці у форму, зверху обов'язково залити їх соусом, накрити фольгою і відправити в духовку на 40 хвилин. Готувати страву потрібно при температурі 180°С, після чого прибрати фольгу, вимкнути духовку і залишити там голубці ще на 15-20 хвилин.
Страва готова! Перед подачею на стіл голубці можна прикрасити зеленню і сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ситні голубці без капусти в борошні.