Today.ua

Соковиті голубці з нестандартною начинкою: рецепт популярної страви за бабусиним рецептом

Голубці готують багато господинь, але крім традиційного рецепту з рисом і м'ясом, є безліч інших варіацій цієї страви. Дуже смачні голубці виходять з начинкою з гречки. До того ж, страві можна додати оригінальну форму, загорнувши листя капусти у формі равлика. Готуються такі голубці досить швидко і просто. Пропонуємо вам скористатися нашим рецептом цієї ніжної страви, і порадувати своїх рідних апетитним обідом або вечерею.

Рецепт голубців з гречкою

Інгредієнти:

Для початку готуємо начинку для наших голубців. Варимо до готовності гречку, обсмажуємо на сковороді цибулю з тертою морквиною.

Потім робимо курячий фарш, або беремо готовий з магазину. Змішуємо фарш з обсмаженими овочами і гречкою, солимо і перчимо за смаком. З приправ краще за все використовувати прованські трави, сушений часник і суміш трьох перців. Додайте у фарш з овочами для ніжності смаку ложку сметани і ще раз все добре перемішайте.

Капусту розділіть на листя і розріжте кожен листок навпіл уздовж прожилки, видаливши при цьому жорстку частину. Уздовж великого краю листка викладіть фарш, потім скрутіть кожен капустяний лист трубочкою, а потім равликом.

Для заправки необхідно змішати в гарячій воді томатну пасту зі сметаною, борошном, цукром, і трохи посолити.

Тепер можна викладати наші голубці у форму, зверху обов'язково залити їх соусом, накрити фольгою і відправити в духовку на 40 хвилин. Готувати страву потрібно при температурі 180°С, після чого прибрати фольгу, вимкнути духовку і залишити там голубці ще на 15-20 хвилин.

Страва готова! Перед подачею на стіл голубці можна прикрасити зеленню і сметаною.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ситні голубці без капусти в борошні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ