Today.ua

Сьогодні “євробляхери“ починають безстрокову акцію протесту по всій Україні

Сьогодні, 20 листопада, учасники організації "Авто Євро Сила" планують провести всеукраїнську акцію проти збільшення митних платежів. Про це повідомляється на сторінці організації в Facebook.

Акція має відбутись в 22 областях України. До неї долучаться члени "Авто Євро Сили", інші громадські організації, а також активісти.

"Всі акції громадянської непокори будуть безстроковими і відбуватимуться до моменту отримання результатів з питання скасування законопроектів №8487 і №8488, які були прийняті без урахування вимог громадськості, зокрема - про скасування коефіцієнту віку в розрахунку вартості акцизу", - йдеться в повідомленні організації.

Автомобілістів попередили про ускладнення руху в точках проведення акції. У зв'язку з цим водіїв закликають заздалегідь скорегувати свій маршрут і уникати руху в зазначених місцях.

Крім того, водіїв, які рухаються в напрямку українсько-білоруського кордону міжнародної автомобільної дороги "Чернігів - Нові Яриловичі", попередили про можливі ускладнення руху на тлі оголошеної акції протесту автомобілістів-"євробляхерів" на території України.

Як відомо, 8 листопада Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо оподаткування легкових транспортних засобів для вирішення проблеми з автомобілями на єврономерах.

Після прийняття закону власники "євроблях" пообіцяли організувати всеукраїнську акцію протесту.

На знак протесту проти прийнятих Верховною Радою України законів щодо нової моделі оподаткування раніше ввезених авто з іноземною реєстрацією лідер організації "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич спалив свій Land Rover.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ