Today.ua

“Смерті подібно“: Ляшко закликав Зеленського відмовитись від нових мінських угод

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії та колишній народний депутат, закликав президента України Володимира Зеленського відмовитись від нових мінських угод. Свою позицію з цього приводу Ляшко висловив на сторінці в соцмережі.

Політик наголосив, що мінські угоди - це зрада національних інтересів.

"Хоча нас запевняють у їх безальтернативності, але мінські угоди неможливо виконати без втрати незалежності та суверенітету нашої держави", - написав він.

Ляшко зазначив, що в оприлюднених сьогодні нових мінських домовленостях зафіксовано, що Росія - не агресор, а лише учасник переговорів на рівні з Німеччиною, Францією і ОБСЄ. Натомість бойовики, які є маріонетками Кремля, за словами Ляшка, відтепер стають повноцінними учасниками переговорів із Україною.

"Таким чином, підписавши нові мінські домовленості, нинішні представники України визнають те, чого добивався Кремль усі минулі шість років від початку збройної агресії: Росія - не агресор, а миротворець, в Україні - внутрішній конфлікт, сторонам якого Росія допомагає знайти компроміс", - зазначив Ляшко.

Політик впевнений, що підписання представниками України нових мінських угод є державною зрадою.

"Президент Зеленський має особисто дезавуювати ці нові мінські домовленості, які ведуть до величезних внутрішніх потрясінь і розколу України. У цей надважкий час будь яка дестабілізація - смерті подібно", - заявив Ляшко.

Як відомо, 11 березня 2020 року в Мінську домовилися створити "консультативну раду", фактично посадивши за стіл переговорів представників України і окупантів "ЛНР" і "ДНР".

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко закликав Зеленського підтримати Туреччину у протистоянні РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ