Today.ua

Смажена риба як у ресторані: кулінарна хитрість, яка покращить смак страви

Смажена риба повинна мати золотисту скоринку і при цьому залишатися ніжною та соковитою всередині. Є одна кулінарна хитрість, яка допоможе покращити смак страви.

Щоб у домашніх умовах приготувати смажену рибу, як у ресторані, потрібно правильно підготувати її. Важливо, щоб продукт був свіжим, а не їз морозилки, тому що це позначиться на смакових властивостях.

Насамперед слід почистити і вимити рибу, а потім замочити її в спеціальному розчині. Розчиніть по чайній ложці солі та чорного меленого перцю в 1-2 л молока. Потрібно, щоб риба провела в молочному маринаді щонайменше 30 хвилин, а краще годину.

Замочування риби допомагає краще просолити її, а також усунути неприємний запах. Після маринування не можна відразу приступати до приготування. Важливо просушити рибу паперовими рушниками, а потім обваляти у борошні та посипати улюбленими спеціями.

Вибирайте для термічної обробки сковороду з антипригарним покриттям. Ще один важливий момент – кількість рафінованої олії для смаження. Його має бути достатньо, щоб покрити більшу частину шматків риби. Якщо олії буде мало, рибка почне пригоряти і стане дуже сухою та несмачною.

Зверніть увагу і на вогонь - на занадто маленькому риба варитиметься і прилипатиме до поверхні сковорідки, а на занадто великому - просто згорить. Тому необхідно вибрати середній варіант.

Викладайте рибу на сковороду, а коли одна сторона підрум'яниться, переверніть на іншу. Тільки за кілька хвилин можна накрити її кришкою. Якщо зробити це відразу, риба розвалиться, і про хрустку скоринку можна буде забути.

Смажена риба ідеально поєднується з картопляним пюре та легкими овочевими салатами. Смачного!

Раніше було названо найшкідливішу рибу, яку не можна купувати в супермаркетах та їсти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ