Борщ готують у кожній українській родині, у тому числі і в зіркових родинах. На карантині за плиту встали навіть селебріті. Епатажна Оля Полякова активно веде свій Instagram і ділиться зі своїми підписниками рецептами улюблених страв її сім'ї. Серед них почесне місце займає зелений борщ. Готує його артистка з перепелиними яйцями, що робить сезонну страву ще кориснішою.
Рецепт борщу від Олі Полякової
Інгредієнти
- свіжа кропива - пучок,
- зелена цибуля - пучок,
- кріп - пучок,
- морква - 2 шт,
- картопля - 5 шт,
- цибуля ріпчаста - 2 шт,
- перепелині яйця - 20 шт,
- шпинат - пучок,
- щавель - пучок,
- сіль - за смаком,
- чорний перець мелений - за смаком,
- лимон - 1 шт,
- рослинна олія - 50 мл,
- вершкове масло - 50 гр.
Для початку беремо 3-літрову каструлю, наливаємо в неї воду і доводимо воду до кипіння. Потім кладемо в каструлю цілу цибулину і моркву, нарізану кубиками. Картопля також нарізаємо кубиками і кидаємо в каструлю. Варимо овочі до готовності картоплі.
Потім миємо і дрібно нарізаємо кропиву, щавель і шпинат. Зелень для смаку та кольору поливаємо соком лимона.
Беремо середню цибулину і дрібно нарізаємо. Моркву миємо, чистимо і натираємо на тертці.
Ставимо на плиту сковороду, наливаємо олію і кладемо на неї шматочок вершкового масла. Тушкуємо цибулю і моркву до м'якого стану.
Перекладаємо зажарку в каструлю до картоплі. Додаємо в наш борщ сіль і мелений перець за смаком. Відправляємо в каструлю нарізану зелень, накриваємо каструлю кришкою і доводимо його до кипіння. Дістаємо з каструлі цілу цибулину. Даємо борщу прокипіти кілька хвилин і вимикаємо плиту. Перепелині яйця варимо до готовності і чистимо.
Подаємо борщ з перепелиними яйцями і сметаною. Смачного!
https://youtu.be/64VQJ4qnzuA
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний борщ з копченим салом за старовинним українським рецептом.