Today.ua

Смачніші за звичайні котлети: рецепт мазуриків по-волинськи

Мазурики по-волинськи – соковита та смачна страва української кухні. Їх найчастіше готують з індички – вироби виходять смачнішими за традиційні котлети.

Волинські мазурики – це гаряча м'ясна страва, яка на вигляд нагадує м'ясні палички із фаршу. Їх смажать у паніровці на сковороді. Мазурики мають хрумку скоринку і при цьому залишаються дуже соковитими всередині. Перевіреним рецептом поділилася кулінарний блогер Вікторія Попін. Вона порадила додати в начинку сир, щоб вони вийшли ще смачнішими.

Інгредієнти 

Щоб приготувати мазурики по-волинськи, вам знадобляться:

Приготування

Мазурики готуються просто. Потрібно змішати фарш із розтопленим вершковим маслом і 30 г панірувальних сухарів. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком. Можна за бажанням додати сухий часник.

Наріжте моцареллу шматочками і сформуйте мазурик, який схожий на човник. Далі занурте виріб у збите яйце, а потім обваляйте у панірувальних сухарях.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Свіжі сири Lel' (@lel.cheese)

У сковороду з антипригарним покриттям влийте достатньо рафінованої олії. Викладайте мазурики – вони мають бути більш ніж наполовину покриті маслом. Обсмажуйте на середньому вогні.

Готові вироби потрібно викласти на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Готово!

Мазурики по-волинськи подають гарячими. Вони ідеально поєднуються з будь-яким гарніром, а також із салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Раніше повідомлялося про два інгредієнти, які не можна додавати у фарш, щоб не зіпсувати котлети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ