Мазурики по-волинськи – соковита та смачна страва української кухні. Їх найчастіше готують з індички – вироби виходять смачнішими за традиційні котлети.
Волинські мазурики – це гаряча м'ясна страва, яка на вигляд нагадує м'ясні палички із фаршу. Їх смажать у паніровці на сковороді. Мазурики мають хрумку скоринку і при цьому залишаються дуже соковитими всередині. Перевіреним рецептом поділилася кулінарний блогер Вікторія Попін. Вона порадила додати в начинку сир, щоб вони вийшли ще смачнішими.
Інгредієнти
Щоб приготувати мазурики по-волинськи, вам знадобляться:
- 800 г курячого або індичого фаршу;
- 50 г вершкового масла;
- 200 г сиру моцарелла;
- яйце;
- панірувальні сухарі;
- сіль та перець за смаком;
- олія для смаження.
Приготування
Мазурики готуються просто. Потрібно змішати фарш із розтопленим вершковим маслом і 30 г панірувальних сухарів. Посоліть і поперчіть м'ясо за смаком. Можна за бажанням додати сухий часник.
Наріжте моцареллу шматочками і сформуйте мазурик, який схожий на човник. Далі занурте виріб у збите яйце, а потім обваляйте у панірувальних сухарях.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
У сковороду з антипригарним покриттям влийте достатньо рафінованої олії. Викладайте мазурики – вони мають бути більш ніж наполовину покриті маслом. Обсмажуйте на середньому вогні.
Готові вироби потрібно викласти на тарілку, покриту паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Готово!
Мазурики по-волинськи подають гарячими. Вони ідеально поєднуються з будь-яким гарніром, а також із салатом зі свіжих овочів. Смачного!
Раніше повідомлялося про два інгредієнти, які не можна додавати у фарш, щоб не зіпсувати котлети.