Today.ua

“Слуги народу“ подарували Зеленському на день народження книгу за ціною місячної зарплати

Президент Володимир Зеленський в честь свого дня народження отримав у подарунок від членів партії "Слуга народу" книгу "Україна - козацька держава". За словами нардепів, вибором подарунка займався глава фракції Давид Арахамія. Вручили книгу главі держави у святковий день на засіданні фракції.

Подарована президенту книга випущена в 2004 році в подарунковому варіанті. Її автором є український історик і мистецтвознавець Володимир Недяк. У рамках підготовки він зібрав команду вчених і досліджував епоху козацтва. До книги увійшли понад 5000 фотографій різних культурних об'єктів українських козаків, які збирали в музеях і приватних колекціях ряду країн світу.

Вартість книги в різних джерелах відрізняється. Найдешевший варіант коштує кілька тисяч гривень, проте є і так зване "президентське видання" за 100-120 тисяч гривень. Згідно з українським законодавством, президенту заборонено отримувати подарунки на суму, більше прожиткового мінімуму, який зараз в Україні становить 2 189 гривень. Це означає, що "слуги народу" швидше за все подарували Зеленському бюджетну версію книги по дозволеній вартості, так як подарунок президент прийняв.

Сам Володимир Зеленський напередодні свого дня народження попросив всіх, хто хоче його привітати, перевести кошти для однієї з інфекційних лікарень України.

Нагадаємо, яке зізнання зробила Олена Зеленська на честь дня народження чоловіка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ