Today.ua

Слово за Зеленським: Парубій підписав скандальний закон про хімічну кастрацію

Спікера Верховної Ради України Андрія Парубія прохання правозахисників не зупинило. У п'ятницю, 19 липня, скандальний законопроект № 6449 про відповідальність за педофілію, який передбачає примусову хімічну кастрацію, був підписаний. Це випливає з даних сайту парламенту. Тепер слово за президентом Володимиром Зеленським.

Останній етап проходження документа — повернуто з підписом спікера Верховної Ради. Скандальний законопрооект може підписати президент України Володимир Зеленський.

Today.ua писав, що в останній день роботи Верховної Ради депутатам вдалося прийняти закон про хімічну кастрацію педофілів. Свою поспішність парламентарії пояснювали випадками насильства над дітьми. У той же час юристи впевнені, що новий закон абсолютно «сирий», ряд його норм неможливо виконати, а ті, що вдасться реалізувати, будуть легко оскаржені в Євросуді. Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун також вважає, що прийнятий Верховною Радою закон щодо протидії сексуальному насильству над дітьми порушує права людей.

За словами народного депутата України Борислава Розенблата, близько 70% педофілів, які вже один раз потрапляли за ґрати, повторно вчиняють злочин. Практика хімічної кастрації існує в багатьох європейських країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ