Today.ua

“Слідом за Порошенко“: ДБР взялося за оточення Ахметова

Президент України Володимир Зеленський "переконав" олігарха Ахметова, що йому вигідніше дати показання на Порошенка і інвестувати мільярди в економіку України, ніж відправитися у в'язницю разом з екс-президентом. У НАБУ вже повідомили про висунення підозри шести особам, які можуть бути причетними до "справи Ротердам +", яка є найгучнішою корупційною схемою часів президентства Порошенка.

"8 серпня 2019 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП за оперативної підтримки СБУ повідомили шістьом особам, причетним до запровадження так званої формули "Роттердам+", про підозру у вчиненні дій, в результаті яких споживачам електроенергії завдано 18,87 млрд грн збитків", - йдеться у повідомленні.

Колишні спільники Порошенка вже почали зливати його в обмін на свою особисту свободу. Очікується, що після допиту Порошенка в ДБР слідчі візьмуться за найближче оточення екс-гаранта.

Як відомо, Ахметов є цінним свідком і по суті подільником Порошенко у формулі "Роттердам +".

Також на сьогоднішній день затримано одного з фігурантів цієї справи – член регулятора енергетики НКРЕ на момент прийняття рішення по “Роттердам+” Володимира Євдокимова.

Як повідомляв Today.ua, у понеділок, 12 серпня, п’ятий президент України Петро Порошенко вдруге прийшов на допит в Державне бюро розслідувань. Коли він вийшов з будівлі після допиту, його намагалися закидати тухлими яйцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ