Today.ua

“Скоро будемо зустрічати на Батьківщині“: Денисова розповіла про досягнуті домовленності щодо звільнення моряків

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила про досягнення домовленостей про повернення в Україну захоплених Росією українських військових моряків. Про це вона сказала сьогодні, 24 липня, в коментарі українським журналістам.

"Уже досягнуто домовленості, щоб повернути моряків. Є рішення Міжнародного трибуналу з морського права. Зараз оформляються останні документи, думаю, що скоро будемо зустрічати моряків на Батьківщині", - сказала Денисова.

У той же час координатор команди захисту українських військових моряків, адвокат Микола Полозов сказав, що йому невідомо про таку домовленість.

"Можу сказати, що ведуться переговори, але на якій вони стадії, коли будуть реалізовані на практиці - я не знаю, тому що не приймаю в них участі. Якщо будуть проводитися якісь процесуальні дії з оформлення документів, нам про це стане відомо, адже за відсутності захисників моряки не будуть їх підписувати. Але поки ніхто нічого не говорив. У нас з учорашнього дня почалася нова стадія - ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - зазначив Полозов.

Нагадаємо, 17 липня російський суд продовжив арешт українським морякам Михайлу Власюку, Богдану Головашу, Денису Гриценку, Андрію Драчу, В’ячеславу Зінченку та Сергію Попову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ