Today.ua

Skoda представила “гібрид“ Superb і новий Scout

В кінці травня в чеській Братиславі компанія Skoda представила оновлену модель Superb, оснащену як бензиновим двигуном, так і електромотором, а також позашляхову версію Sсout. Продажі новинок розпочнуться в кінці грудня, а придбати гібридну модифікацію можна буде на початку наступного року.

У новій версії Superb замість звичного "герба" на кришці багажника відтепер красується напис Skoda. А задні світлодіодні фари з'єднані між собою тонкою хромованою смужкою, що візуально розширює автомобіль. Біксенонові передні фари змінили на матричні світлодіодні. Також Superb отримав 18-ти та 19-тидюймові диски нового дизайну й нові кольори кузова — синій Race Blue і чорний Crystal Black.

Модифікація Plug-in — гібридна версія з можливістю підзарядки. Вона оснащена силовою установкою, в основі якої бензиновий двигун TSI об'ємом 1,4 літра і потужністю 156 кінських сил, що працює в парі з електродвигуном потужністю 115 кінських сил. Сумарна потужність гібридної установки становить 218 кінських сил.

Запас ходу Superb на електротязі може досягати 55 кілометрів завдяки 13-кіловатної батареї. Від мережі даний акумулятор можна зарядити за 3,5 години. Виробник відзначає, що Superb з повним баком і повністю зарядженим акумулятором зможе здолати 850 кілометрів.

[gallery size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="66959,66960,66961"]

Однак, через появу батареї вантажний відсік гібрида зменшився — у ліфтбека до 485 літрів, тобто на 140 літрів, а універсал став менше на 150 літрів, тепер маючи в розпорядженні лише 510 літрів "корисної площі".

"Псевдопозашляхову" версію Superb Sсout створили на платформі універсалу Combi. До машини додаються 18-дюймові колісні диски, опціонально можна замовити 19-дюймові накладки до них.

Спеціально цій версії розробники придумали варіант забарвлення в кольорі Tangerine Orange.

Відрізняється і інтер'єр. Приладова панель відокремлена декоративними дерев'яними вставками, а оббивка сидінь виконана зі спеціального брудостійкого матеріалу.

Superb Scout отримав двигуни об'ємом два літри. Бензиновий TSI розвиває потужність 272 кінські сили, а дизельний TDI — 190 кінських сил. Обидва мотори працюють в парі з семиступінчастою роботизованою коробкою передач DSG.

Як раніше повідомляв Today.ua, компанія Skoda в рамках співпраці з групою студентів створила двухдверний пікап Mountiaq на базі Kodiaq.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ