Today.ua

Skoda показала новий пікап Mountiaq: з'явилися перші фото

Компанія Skoda в рамках співпраці з групою студентів створила дводверний пікап Mountiaq на базі Kodiaq. Це вже шостий автомобіль марки Skoda, створений студентами. Новий концепт чеський автовиробник представить на одному з найближчих автошоу.

Про серійне виробництво пікапа Skoda Mountiac поки не йдеться, але створення таких прототипів говорить про зацікавленість компанії у новому для себе класі.

Технічні деталі новинки не розкриваються. Відомо лише, що колісна база Mountiaq становить 2788 міліметрів, а в якості силової установки використовується бензиновий двигун 2.0 TSI потужністю 140 кВт (190 к. с.). Під час презентації авто оснастять 17-дюймовими колесами Rockstar.

Перед створенням фінальної версії 35 студентів пройшли курс протягом близько двох тисяч годин, щоб досягти потрібного рівня. Пікап Mountiaq був зарахований як їх дипломна робота.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" size="medium" ids="64968,64969,64970,64971,64972,64973,64974"]

На днях компанія Skoda протестувала новий універсал Octavia Combi, який планують презентувати у вересні на мотор-шоу у Франкфурті. Виробництво ще однієї новинки, Skoda Citigo-e iV, почнеться в другій половині 2019 року. Ця модель стала першою за 124 роки існування бренду серійною моделлю з повністю електричною силовою установкою. Електромобіль Skoda Citigo-e iV по багатьом характеристикам є братом-близнюком Volkswagen e-up.

Today.ua повідомляв, що з 1 серпня поточного року в Україні вводиться спецмито в розмірі 5% на автомобілі, що ввозяться з Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ