Today.ua

Скільки боргів повинна повернути Україна до кінця року

Ще на початку року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що зовнішній борг становить 83 відсотки від ВВП, тобто близько 1900 доларів на кожного жителя країни.

Стало відомо, що до кінця 2018 року зовнішній борг України становить 17,247 мільярда гривень, або 610 мільйонів доларів за поточним курсом Національного банку України.

З початку року Україна заплатила зовнішнім кредиторам 74,096 мільярда гривень, що за поточним курсом НБУ становить $ 2,620 мільярда, А з урахуванням майбутніх платежів річний обсяг виплат складе $ 3,230 мільярда.

У 2019 платежі з погашення та обслуговування зовнішнього державного боргу складуть 165,395 мільярда гривень ($ 5,849 млрд), зокрема:

Народний депутат Вадим Рабинович побоюється, що Міжнародний валютний фонд може "завоювати" Україну за допомогою багатомільярдного боргу.

- Є два методи поневолення країни: мечем або боргом. Один іншого гірше. МВФ сьогодні приходить завойовувати нашу країну боргом. Україну вганяють в такі борги, які ми просто не в змозі виплатити. Сьогодні зовнішній борг країни наближається до величезної цифри - 70 мільярдів доларів. І при цьому у влади немає чіткої програми, як вибратися з цієї ситуації, немає розуміння, що і як робити, - вважає Вадим Рабинович.

Як раніше повідомляли Today UA, у Кабмін розкрили деталі переговорів з МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ