Today.ua

Скасування пільг для військових: Зеленський зробив гучну заяву

Президент України Володимир Зеленський офіційно заявив, що пільги для військових, які захищали територіальну цілісність нашої країни, ніхто скасовувати не збирається. Про це Володимир Олександрович повідомив на нараді з питань безпеки і оборони. В Офісі президента були присутні начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак, голова СБУ Іван Баканов, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, помічник президента Андрій Єрмак.

В Офісі президента зазначили, що на нараді спеціальний час приділили питанню соціального забезпечення учасників бойових дій.

"Президент запевнив, що ніякі пільги для військових, які захищали територіальну цілісність України, не скасують. У державному бюджеті на 2020 рік має бути передбачено фінансування соціального забезпечення військовослужбовців", — повідомили в Офісі президента.

В ході зустрічі учасники також обговорили ситуацію з безпекою на Донбасі.

Нагадаємо, в Україні почастішали розмови про повалення президента України Володимира Зеленського. Відомий блогер і військовий експерт Олексій Арестович заявив, що повалення Зеленського з посади глави держави очікується в тому випадку, якщо буде завдано шкоди національним інтересам України. Сьогодні, 6 жовтня, о 12.00 на Майдані почалася акція протесту. Активісти, які протестують проти підписання Україною «формули Штайнмаєра», оголосили про створення Руху опору капітуляції. Учасники акції збираються висунути ультиматум владі і обговорити стратегію і план подальших дій: “Приносьте з собою жовтий скотч і жовті стрічки як символ опору капітуляції”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ