Today.ua

Сирна запіканка з полуницею: рецепт пишного десерту із сезонною ягодою

Сезон полуниці офіційно розпочався. Цю ягоду можна їсти не тільки у свіжому вигляді, а й додавати до улюблених страв. Пропонуємо вам приготувати ароматну літню полуничну запіканку з сиру.

Сирна запіканка з полуницею: рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйце, додаємо цукор і ванільний цукор - перемішуємо віночком чи вилкою.
  2. Якщо сир зернистий – перетерти його через сито, якщо вологий – віджати.
    Перекладаємо сир у миску та розминаємо вилкою.
  3. Вливаємо яєчну суміш, перемішуємо.
  4. Додаємо манку, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10, щоб набухла крупа.
  5. Полуницю нарізати на кружечки або часточки.
  6. Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Вилити тісто, а зверху розкласти полуницю, злегка втиснувши тісто.
  7. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин.
  8. Готову запіканку дістати з духовки і дати їй охолонути.
  9. Подавати до столу можна із морозивом.

Готово. Смачного.

Пропонуємо спробувати спекти печиво, вартість якого вийде лише 26 гривень. Це найпростіший рецепт домашньої випічки із доступних інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ