Today.ua

Синоптик розповів українцям про погоду на початку березня

Народний синоптик Леонід Горбань повідомив українцям, що вже сильних морозів, про які раніше говорили багато синоптики, не буде. Втім, морози не покинуть Україну і в березні. За словами синоптика, з півночі холоду до нас ще будуть пробиватися на початку весни. Перші сім-десять днів березня будуть морозними - до 5-7 градусів, а місцями і до 9-10 градусів нижче нуля.

Синоптик також прогнозує, що в другій декаді першого весняного місяця очікується потепління до +2 +5 градусів, також ймовірні невеликі снігопади і дощі.

За словами народного синоптика, на початку третьої декади березня на кілька днів трохи похолодає (до 2 градусів морозу) і випаде сніг. До середини декади очікується стійке потепління до +5 +7 градусів. І суха погода - до кінця місяця.

Раніше Today.ua писали про те, що з четверга, 21 лютого, починається чергове похолодання, але морози будуть помірними. Опади до вихідних повинні припинитися. Холод же протримається кілька довше: з 25 лютого мороз почне потроху слабшати, і до кінця місяця, можливо, вдень температура вже підніметься до невеликого плюса.

До речі, метеорологи Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського повідомили, що 17 лютого в Києві був побитий рекорд середньодобової температури повітря. Вона вперше за 139 років склала +4,6° С, що на 0,1° С вище попереднього рекордного значення температури для цього дня в 1974 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ