Today.ua

Сім держав підготують спільну резолюцію щодо присутності Росії у ПАРЄ

Держави Центрально-Східної Європи працюють над спільною резолюцією у справі поверення Російської Федерації права голосу в Парламентській асамблеї Ради Європи. На цьому наголосив маршал польського Сенату Станіслав Карчевський, який провів зустрічі із представниками іноземних країн.

За його словами, у суботу, 29 червня, він зустрічався із делегаціями України, Литви, Латвії, Естонії, Словаччини та Грузії, які прибули на святкування 450-річчя підписання Люблінської Унії та обговорювали майбутні спільні кроки:

"Ми всі обурені цією ситуацією", - зазначила третя особа в порядку виконання повноважень президента Польщі після президента і спікера Сейму.

Він повідомив, що представники країн, які приїхали на урочистості до Польщі, говорили, що хочуть підготувати спільну резолюцію, але під час святкувань це важко буде зробити.

Тому сторони домовилися проведення якомога швидше спільної зустрічі для створення резолюції.

Як повідомляв Today.ua, Володимир Зеленський розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи, яка прийняла 118 голосами резолюцію про повернення Російській Федерації права голосу на засіданнях.

У свою чергу, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що протягом доби український президент Володимир Зеленський повинен переконати ключових європейських лідерів не повертати росіян до ПАРЄ, адже це означає провал зовнішньої дипломатії України та фіаско Нормандського формату переговорів про досягнення миру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ