Хочете швидко та максимально просто? Без довгого варіння, стерилізації, консервації та цукру? Цей чарівний рецепт ароматного джему зі свіжої полуниці – те, що потрібно. З ним впорається навіть повар-початківець.
У рецепті використовуються лише два основних інгредієнти - полуниця та желатин, і додаткові - мед, цедра та сік лимона для особливого смаку.
Цитрусові – природне джерело пектину, тому немає потреби ще додавати пектин. Також сік лимона ніяк не впливає на смак готової страви.
Полуничний джем без цукру - рецепт
Інгредієнти:
Популярні зараз
Названо тарифи на електроенергію та газ з 1 квітня
Мобілізація з 1 квітня: кому з українців першочергово видаватимуть повістки
Названо категорії чоловіків, які можуть залишити країну в умовах мобілізації
- 1 кг полуниці
- 1/2 ч. л. желатину
- 1/4 склянки меду
- 1 ст. л. цедри лимона
- 1/4 склянки соку лимона
Спосіб приготування:
- Полуницю добре вимити, підсушити та відправити в чашу блендера та перебити до однорідної маси.
- У каструльку вилити сік лимона та висипати желатин, перемішати та залишити на пару хвилин.
- У каструлю перелити полуницю та включити вогонь. Кип'ятити вміст не потрібно, його треба готувати, доки не нагріється желатин. На це знадобиться приблизно 5 хвилин. При цьому вміст каструлі потрібно постійно помішувати.
- Додаємо в теплий джем мед та цедру лимона – перемішуємо.
- Джем розливаємо банками і закриваємо кришками. Зберігати у холодильнику. Можна також заморозити та зберігати до зими.
Готово.
Пропонуємо вам також приготувати запіканку з полуницею - рецепт пишного десерту з сезонною ягодою.