Швидкий полуничний джем без цукру: знадобляться лише два основні інгредієнти

Автор: Анастасия Березовская

Хочете швидко та максимально просто? Без довгого варіння, стерилізації, консервації та цукру? Цей чарівний рецепт ароматного джему зі свіжої полуниці – те, що потрібно. З ним впорається навіть повар-початківець.

Швидкий полуничний джем без цукру: знадобляться лише два основні інгредієнти - today.ua

У рецепті використовуються лише два основних інгредієнти - полуниця та желатин, і додаткові - мед, цедра та сік лимона для особливого смаку.

Цитрусові – природне джерело пектину, тому немає потреби ще додавати пектин. Також сік лимона ніяк не впливає на смак готової страви.

Полуничний джем без цукру - рецепт

Інгредієнти:

Популярні зараз

В Україні незабаром зростуть ціни на автомобілі

В Україні запроваджують кардинально нові правила видачі та продовження лікарняних

В Україні тариф на воду для побутових споживачів перевищив 100 гривень

В Україні очікується гострий дефіцит овочів через аномальну спеку: “Це катастрофа“

  • 1 кг полуниці
  • 1/2 ч. л. желатину
  • 1/4 склянки меду
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1/4 склянки соку лимона

Спосіб приготування:

Швидкий полуничний джем без цукру: знадобляться лише два основні інгредієнти

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Полуницю добре вимити, підсушити та відправити в чашу блендера та перебити до однорідної маси.
  2. У каструльку вилити сік лимона та висипати желатин, перемішати та залишити на пару хвилин.
  3. У каструлю перелити полуницю та включити вогонь. Кип'ятити вміст не потрібно, його треба готувати, доки не нагріється желатин. На це знадобиться приблизно 5 хвилин. При цьому вміст каструлі потрібно постійно помішувати.
  4. Додаємо в теплий джем мед та цедру лимона – перемішуємо.
  5. Джем розливаємо банками і закриваємо кришками. Зберігати у холодильнику. Можна також заморозити та зберігати до зими.

Готово.

Пропонуємо вам також приготувати запіканку з полуницею - рецепт пишного десерту з сезонною ягодою.