Пропонуємо вам приготувати суп тюркських народів – шурпу з яловичиною. Весь процес приготування дуже простий і не вимагає ніяких особливих кулінарних навичок. У результаті м'ясо виходить соковитим та м'яким.
Готувати можна в широкій каструлі з товстим дном, тоді м'ясо можна обсмажити прямо в ній, щоб не забруднити сковороду. Або спочатку обсмажити м'ясо на сковороді, а потім перекласти в каструлю.
Шурпа з яловичиною - рецепт
Інгредієнти:
- 500 г яловичих реберець і м'яса без кістки
- 1 ст. л. олії авокадо (або будь-якої рослинної)
- 3 л води
- цибулина
- 2 моркви
- 2 болгарських перцю
- 2 середні помідори
- 10 маленьких картоплин
- великий гострий перець
- 1 ч. л. порошку коріандру
- 1 ст. л. універсальної приправи
- сіль та чорний перець за смаком
- свіжа кінза
Спосіб приготування:
- Овочі нарізати на кубики, картоплю добре вимити.
- М'ясо нарізаємо на середні шматочки та обсмажуємо з кожного боку до золотистої скоринки. Додаємо воду та цілу цибулину. Готуємо протягом 1,5 години на середньому вогні.
- Додаємо в каструлю картоплю та варимо ще 10 хвилин.
- Після цього додаємо моркву та болгарський перець і готуємо ще 5 хвилин.
- Як тільки овочі стануть м'якими, додаємо помідори, гострий перець та приправи. Готуємо суп 5 хвилин.
- Дрібно нарізаємо кінзу і прикрашаємо тарілки під час подачі.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Пропонуємо закатати на зиму овочеву заправку для борщу з томатами та буряками. Рецепт простої заготівлі, без якої не обійтися в холодну пору року.