Today.ua

Штучне регулювання аптечного ринку призведе до дефіциту ліків

Ручного регулювання кількості аптек в країні не повинно бути, а ціни на ліки від зменшення аптечних установ точно не знизяться. Про це заявила голова податкового комітету ВРУ Ніна Южаніна, коментуючи “аптечний” законопроект №8591 Ірини Сисоєнко, передає УНН.

За словами народного депутата, політики взагалі не мають права втручатися у підприємницьку діяльність.

“Всі ціни встановлюються на ринку, і на ліки — в тому числі, виходячи від попиту і пропозиції. Будь-які регулювання призведуть до зворотного ефекту — дефіциту, корупції або ще до чого іншого. Ніякого іншого ефекту очікувати не варто”, — сказала вона.

Нагадаємо, у ВРУ зареєстровано законопроект №8591, який серед іншого передбачає закриття аптек за географічним принципом. Також документ пропонує низку обмежень на ведення аптечного бізнесу. Зокрема, законопроект містить положення про заборону для підприємців відкривати більше 4 аптек або більше 8 аптек (якщо заклад матиме ліцензію на виготовлення ліків) у межах однієї області.

Раніше повідомлялося, що виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, як музика лікує депресію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ