Today.ua

Штрафи для “євробляхерів“ відклали на три місяці

У четвер, 16 травня, Верховна Рада України прийняла законопроект № 8371 з поправками, якими передбачається відтермінування введення в дію закону про штрафи для власників машин на єврономерах на три місяці. Документ підтримали 236 народних депутатів. Про це повідомляє Autonews.ua.

«Відтермінування вступу в дію закону № 2612. Не через 180 днів, а через 270. Таким чином, 24 серпня 2019 року набуде чинності штрафний законопроект, який буде накладати штраф за порушення митного режиму, в якому будуть знаходитися автомобілі на європейській реєстрації», — озвучила голова податкового комітету Ніна Южаніна, яка раніше заперечувала можливість продовжити терміни розмитнення «євроблях».

Також голова комітету назвала ще кілька поправок до проекту.

«Цим технічним законопроектом ми виправляємо три речі. По-перше, це дійсно прибираємо надану пільгу для імпортних трансформаторів, які виготовляються Запорізьким трансформаторним заводом... Урядовим законопроектом ми дійсно дали визначення віскі — до 45 градусів міцністю, а віскі виявилися все більше 50 градусів, і всі звернулися виключити це визначення, тому що воно неправильне», — зазначила народний депутат.

Нагадаємо, під Верховною Радою два дні тривають протести «євробляхерів». Серед вимог — скасування акцизу та відстрочення введення великого штрафу за прострочення розмитнення авто. Сьогодні під час протестної акції «євробляхерів» постраждав співробітник поліції — на нього наїхав машиною один з активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ