Вже скоро в Україні розпочнеться тиждень Масляної (з 24 лютого по 1 березня), тож рекомендуємо запастись рецептами млинців. Класичні варіанти цієї страви відомі всім - зазвичай млинці готують з борошна, яєць та води, загортаючи потім в них мед або сметану. Але ми пропонуємо урізноманітнити стіл на Масляну та приготувати млинці зеленого кольору.
Зелені млинці можна зробити за допомогою використання шпинату - саме він надасть їм яскравий колір.
Як приготувати зелені млинці зі шпинату з грибами
Для 10 млинців вам знадобиться:
- борошно - 200 г;
- вершки - 100 мл;
- рослинна олія - 50 г;
- цукор - 2 ч.л.;
- яйця - 2 шт.
- розпушувач тіста - 1/2 ч.л.;
- шпинат - 300 г;
- сіль - 1 ч.л.
Для начинки:
- печериці - 300 г;
- вершковий сир - 100 г;
- вершки - 100 г;
- цибуля 1 шт.;
- сіль, перець - за смаком.
Щоб приготувати млинці, ретельно змішайте інгредієнти з перемеленим на блендері шпинатом. Далі смажте млинці на добре розігрітій сковороді без додавання олії, адже вона є в складі тіста.
Для начинки дрібно нашинкуйте цибулю, гриби і обсмажуйте до готовності, додаючи вершки. Наповніть млинці начинкою, заверніть в трубочки або "конверти".
Нагадаємо, раніше ми розповіли швидкий рецепт десерту "Наполеон" на 14 лютого.