Today.ua

Шмигаль розповів, хто стоїть за підготовкою держперевороту в Україні

Денис Шмигаль заявив, що за підготовкою державного перевороту в Україні стоїть Росія. За його словами, нарощування російських військ на кордоні з Україною є частиною широких російських зусиль, спрямованих на те, щоб зламати український імпульс до вступу в Європейський Союз.

У коментарі Reuters прем'єр-міністр України зазначив, що держпереворот готується з метою повалення прозахідного уряду в Україні.

"У нас є секретні дані, які свідчать про особливі наміри (розпалити держпереворот, – ред.)", – сказав Шмигаль.

Відповідаючи на питання, чи стоїть за цим Росія, він сказав: "Безумовно".

Що саме готує Росія, Денис Шмигаль не відповів, але він зазначив, що українська розвідка виявила діяльність "зовнішніх сил", які намагаються вплинути на політичну опозицію всередині країни, щоб розпалити народне повстання і переворот.

"В українському суспільстві немає революційних настроїв. Ми розуміємо, що був вплив ззовні, щоб посилити протести в Києві, зробити їх сильнішими. Наша секретна служба проводить спеціальне розслідування", – заявив Шмигаль.

Тиждень тому, на своїй прес-конференції Володимир Зеленський повідомив, що в української розвідки є інформація про підготовку в Україні державного перевороту, до якого причетні громадяни України та Росії. За словами президента, до нього дійшли чутки про участь в держперевороті Ріната Ахметова.

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський анонсував українцям видачу дешевих кредитів на житло, освіту та електромобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ