Today.ua

“Що він може зробити?“: помічник Зеленського прокоментував його передвиборчі обіцянки

Передвиборча обіцянка президента України Володимира Зеленського про те, що всі винні понесуть покарання, поки неможлива. За словами помічника глави держави Сергія Шефіра, у Зеленського немає на це повноважень.

"Минуло півтора місяці, як він президент. Що може зробити людина на його місці, не маючи підтримки ні Верховної Ради, ні виконавчої влади?" Ми ж говорили, що треба карати винних людей. Виявляється, це неможливо зробити тільки силами президента, а то виходить політичне переслідування. Це не його обов'язок, але у президента виникає така емоційна реакція – злочинець має бути покараний", – пояснив Шефір у інтерв'ю LB.ua.

Також в інтерв'ю Шефір розповів, що Володимир Зеленський повернеться в “Квартал” після президентства.

“Квартал “- справа нашого життя, від якої ми тимчасово відійшли, щоб зробити щось важливе для країни. Те, чим ми займаємося зараз, не є улюбленою справою, хоча ми і підходимо до цього з усією відповідальністю “, – заявив помічник глави держави.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запропонував люструвати всіх депутатів, міністрів та чиновників, які обіймали свої посади в період з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року.

Крім того, Зеленський вдруге попросив Парубія скликати Верховну Раду задля ухвалення законодавства про підсудність Вищого антикорупційного суду.

Раніше Today.ua повідомляв, що Володимир Зеленський провів у себе в офісі таємну зустріч з керівництвом Національного агентства із запобіганню корупції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ