Картопля з грибами – це універсальне поєднання продуктів, яке нікого не залишить байдужим. Просто потушкувати овочі, або запекти їх у горщиках, - це банально. Якщо ви дійсно хочете здивувати своїх домочадців та гостей, тоді пропонуємо приготувати картопляно-грибні кекси.
Кекси з картоплею та грибами
Інгредієнти:
- картопля – 500 г;
- гриби (гливки, печериці) – 300 г;
- цибуля – 1 штука;
- молоко – 100 мл;
- сир твердий – 100 г;
- рослинна олія - 40 мл;
- сіль, перець чорний – за смаком;
- зелень – за смаком.
Картоплю почистіть і відваріть у підсоленій воді. Потім приготуйте пюре, додавши тепле молоко.
Гриби наріжте середніми кубиками. Можна брати печериці, або лісові гриби. З ними навіть буде смачніше.
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до золотистого кольору, потім додайте гриби і смажте 10-15 хвилин.
Зелень помийте і дрібно наріжте. Сир натріть на велику тертку.
Змішайте всі інгредієнти (крім сиру) з пюре, перемішайте, розкладіть по формах, заздалегідь змащених маслом.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кекси 30 хвилин.
Через 20 хвилин дістаньте кекси, посипте тертим сиром зверху і випікайте ще 10 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати нежирну картоплю по-селянськи з апетитною скоринкою в духовці.