Напередодні зимових свят всі господині задаються питанням: що приготувати на Новий рік? Ми пропонуємо не відходити від "класики" та розповімо про рецепти традиційних новорічних салатів.
В Україні всі звикли, що на Новий рік на столі обов'язково має бути салат з крабовими паличками, олів'є і шуба. Ми розповімо, як приготувати ці страви для новорічного столу.
Салат з крабовими паличками
Вам знадобиться:
- 250 г крабових паличок;
- 200 г консервованої кукурудзи;
- 4 варених яйця;
- свіжий огірок;
- 100 г вареного рису;
- 4 ложки майонезу;
- сіль.
Крабові палички, яйця і огірок наріжте кубиками. Змішайте продукти, потім додайте рис, майонез і ще раз все ретельно перемішайте. Після цього спробуйте салат і за бажанням додайте сіль.
Олів'є
Вам знадобиться:
- 300 г вареної ковбаси;
- 3 варені картоплини;
- 6 варених яєць;
- 2 варені моркви;
- 3 солоних огірка;
- 200 г консервованого горошку;
- цибулина;
- листя зеленої цибулі;
- 300 г майонезу;
- сіль.
Ковбасу, картоплю, яйця, морква, огірки і цибуля поріжте кубиками і покладіть у глибоку тарілку. Додайте консервований горошок і порізану зелену цибулю і додайте майонез. Інгредієнти перемішайте, спробуйте салат на смак і за бажанням додайте сіль.
Шуба
Вам знадобиться:
- оселедець;
- 300 г вареного буряку;
- 2 варені моркви;
- 3 варені картоплини;
- 2 маленькі цибулини;
- 190 г майонезу;
- сіль.
Поріжте оселедець дрібним кубиком, під час нарізки приберіть кісточки. Відварені овочі повинні охолонути, потім їх потрібно очистити і натерти. Цибулю поріжте дрібними кубиками. Викладайте салат слоями.
Раніше Today.ua також писав про топ-10 подарунків жінкам на Новий рік 2020.