Today.ua

“Ще не час“: в Україні ще не перевіряли, куди Марина Порошенко витратила 700 млн грн

В очолюваному Мариною Порошенко, дружиною п'ятого президента України та лідера партії "Європейська солідарність", Українському культурному фонді не плануються жодні перевірки. Про це повідомили в Міністерстві культури України, яке входить до структуру Міністерства культури, молоді та спорту України, главою якого є Володимир Бородянський.

У відповіді міністерства на запит журналістів зазначено, що в Українському культурному фонді не проводився і не планується проводитись аудит роботи і розподілу бюджетних коштів.

У відповіді пояснюється, що згідно з українським законодавством, аудит УКФ повинен проводитися 1 раз на 3 роки, а аудиторську компанію для проведення перевірки має обирати Наглядова рада УКФ.

В міністерстві зазначили, що Український культурний фонд був створений тільки в 2017 році, тому час аудиту не настав.

Також у відомстві уточнили, що за рішенням Наглядової ради УКФ або міністерства аудит може бути проведений і раніше, ніж через 3 роки, але не частіше одного разу на рік. Втім, як наголошується у відповіді на запит журналістів, станом на грудень 2019 року такі рішення не приймалися.

Нагадаємо, раніше Марина Порошенко поскаржилась на надто маленьку суму, виділену українським урядом на діяльність очолюваного нею Українського культурного фонду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ