Шашлики на травневі свята посмажити зможуть далеко не всі українці, адже карантин вніс деякі зміни до відвідування парків і лісів, куди, як правило, усі ломляться в перші вихідні травня. Однак, ті, хто живе в приватному будинку, або має дачу, зможуть насолодитися травневих шашликом вже через пару днів. Щоб страва вийшла соковитою і ароматною, потрібно правильно вибрати м'ясо і якісно його замаринувати. Якщо ви хочете приготувати справжній шашлик, тоді до вибору м'яса поставтеся з усією відповідальністю. Ми вам розповімо, яку частину м'ясної туші потрібно вибрати, щоб ваш шашлик запам'ятали всі гості.
Найбільш жорсткий шашлик виходить зі свинячої шиї, хоча саме цю частину м'яса вибирають багато господинь. Навіть якщо добре замаринувати м'ясо, шашлик все-одно вийде сухим. А ось ідеальне м'ясо для шашлику, за словами м'ясників, це спина у яловичини і свинини, і грудка у птиці. М'язи на цих частинах тіла у тварин найменш рухливі. Спинна частина відрізняється тонким прошарком жиру, яка забезпечить шашлику соковитість, а саме м'ясо не буде жорстким, навіть якщо ви трохи перетримаєте його на багатті.
Багато людей обирають для шашлику ошийок, адже там міститься жир. Але саме це і додає жорсткості м'ясу. Жир горить, звідти і чорні вуглинки, замість соковитого м'яса. Як не маринуй шию, вона не стане такою м'якою, як спинна частина.
Якщо ви не знаєте як приготувати смачний маринад для шашлику, тоді даємо вам одну пораду. Щоб м'ясо тануло в роті і не підгоряло, досить замаринувати його всього в чотирьох інгредієнтах. М'якість, соковитість і рум'яність шашлику додадуть чебрець, паприка, сіль і цибулевий сік.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачний шашлик зі свинини вдома на сковорідці, якщо можливості піти на пікнік у вас немає, а насолодитися смачним м'ясом дуже хочеться.