Карантин, введений в Україні через коронавірус, змушує людей сидіти вдома, однак можна знайти способи порадувати себе і рідних пікніком на балконі. Для цього вам знадобиться рецепт шашлику, запеченого в духовці. Така страва готується дуже швидко і просто, а за смаком спокійно може конкурувати зі звичним для нас м'ясом з вогнища.
Вам знадобиться:
- свинина - 1 кг;
- цибуля - 10 шт.;
- оцет;
- цукор;
- сіль;
- перець;
- інші спеції за смаком (базилік, кмин і т.д.).
Як приготувати шашлик в духовці: покроковий рецепт
За годину до того, як взятися за м'ясо, потрібно приготувати маринад. П'ять цибулин наріжте півкільцями і залийте окропом в мисці. Додайте 3 ложки оцту, 2 ложки цукру і ложку солі.
М'ясо треба нарізати на невеликі квадратики, накрити харчовою плівкою і трошки відбити. Потім додайте сіль, перець, і качалкою без плівки "пройдіться" по м'ясу.
Перекладіть свинину в миску і додайте спеції. Дрібно наріжте цибулю і додайте до м'яса. Суміш треба розім'яти руками протягом декількох хвилин. Заготівлю для шашлику в духовці залиште на 2 години маринуватися.
В духовку, розігріту до 180 градусів, поставьте деко, викладіть на нього папір. Покладіть мариновану цибулю, потім - м'ясо, закрийте рукавом та зробіть в ньому декілька дірок. Готуйте шашлик в духовці протягом 1,5 год.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт смачних котлет без яєць і борошна.