Today.ua

Шанувальники MARUV зареєстрували петицію за участь співачки у “Євробаченні-2019“

Після відмови співачки MARUV від участі в конкурсі "Євробачення-2019" її прихильники створили на ресурсі Change.org. електронну петицію на підтримку артистки.

Автори петиції просять надати співачці MARUV можливість взяти участь у "Євробаченні-2019" в Ізраїлі. Під документом вже підписалося більше 10500 користувачів. Її автор Давид Евоян (David Evoyan) направить петицію в Європейський мовний союз (European Broadcasting Union).

"MARUV була обрана представником України на "Євробаченні-2019", однак мовна компанія попросила, щоб MARUV підписала контракт, в якому говорилося, що вона скасує всі свої майбутні шоу і виступи в Росії. MARUV розкрила деякі подробиці контракту, і фанати вважають, що це більше схоже на контракт з дияволом, так як він обмежує свободу слова і пересування співачки", – сказано в документі.

Нагадаємо, співачка MARUV (Анна Корсун) перемогла у фіналі національного відбору на "Євробачення-2019" і повинна була представляти Україну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві. Однак, згідно з правилами, представник від України повинен підписати договір з Національної громадської телерадіокомпанією України. Співачка вважає, що деякі пункти договору обмежують права і свободи людини, і вона "не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції політиків". Після цього MARUV зробила офіційну заяву про відмову від участі в конкурсі.

https://youtu.be/po5NQ4OzzzI

Тепер Національна суспільна телерадіокомпанія (НСТУ) повинна обрати нового представника з числа всіх фіналістів національного відбору.

В підтримку MARUV висловилися багато українських і закордонних артистів. Іван Дорн станцював запальний танець під пісню MARUV "Siren Song" на фоні трансляції засідання ВР України. Потап зачитав реп, в якому назвав скандал навколо MARUV справжнім цирком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ