Today.ua

СБУ викрила контрабанду наркотиків у Дніпропетровській області (фото)

Співробітники СБУ затримали організовану злочинну групу із шістьох осіб, які виготовляли та продавали у Дніпропетровській області психотропні речовини через розгалужену мережу наркодилерів. Про це повідомили на сторінці прес-служби СБУ у Facebook.

Оперативники встановили, що шестеро місцевих жителів закуповували в одній із сусідніх країн прекурсоромісткий засіб псевдоефедрину гідрохлориду. Товар незаконно переправляли до України через водіїв рейсів міжнародного сполучення. Для виготовлення амфетаміну, злочинці організували декілька лабораторій на території області. А далі, через мережу наркодилерів синтезовані психотропні речовини потрапляли до своїх замовників.

Під час обшуків у приміщеннях підозрюваних, правоохоронці виявили два кілограми прекурсорів, півкілограма метамфетаміну, обладнання для виготовлення психотропів, а також 125 тисяч доларів США, 50 тисяч євро та 200 тисяч гривень.

[gallery link="file" size="medium" td_select_gallery_slide="slide" ids="16326,16329,16327,16328,16330"]

За справою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та ч. 3 ст. 311(незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, пере­везення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання злочинцям запобіжного заходу.

Раніше повідомлялося, що співробітники СБУ викрили росіянина, який збував на Київщині особливо небезпечні наркотичні речовини.

У Білій Церкві поліція зaтримала 26-рiчну жiнку, якa рoзфaсoвувaлa aцeтильoвaний oпiй у прeзeрвaтиви для збуту нaркoзaлeжним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ