Today.ua

СБУ припинила діяльність потужного фінансового центру бойовиків “ЛНР“

Співробітники Служби безпеки встановили, що на окупованій росіянами частині Луганської області діє потужна фінансова установа, яка забезпечує незаконне переведення коштів клієнтів на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Фінансовий центр мав двадцять відділень та розгалужену мережу платіжних терміналів на території т.зв. "ЛНР".

Зловмисники здійснювали операції через інтернет-банкінг та перевозили готівку кур’єрами через лінію розмежування.

У банківських установах на підконтрольній території організатори відкрили майже п’ятдесят рахунків, доступ до яких мали через інтернет.

Загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи переведений тільки через національну платіжну систему перевищив сто сімдесят мільйонів гривень.

З отриманих за надання своїх послуг грошей ділки регулярно сплачували податки до так званого "бюджету ЛНР".

Під час обшуків, які були проведені у спільників «фінансистів» у Києві та Сєвєродонецьку, правоохоронці вилучили банківські картки, через які у банкоматах знімалася готівка для передачі клієнтам або кур’єрам.

Наразі заблоковано рахунки фізичних осіб, які використовувалися для нелегальних фінансових операцій.

Керівнику фінансової установи заочно повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Нагадаємо, за рік СБУ затримала понад півсотні бойовиків терористичних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ