Today.ua

СБУ “пов'язала“ групу рекетирів під керівництвом фальшивого “прокурора“

Оперативники Служби безпеки встановили, що група, до складу якої входило троє жителів одного з райцентрів Вінницької області, спеціалізувалася на "вибиванні" неіснуючих боргів із місцевих мешканців. Погрожуючи насильством комерсанту, зловмисники вимагали від нього заплатити 2 тисячі доларів США. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Правоохоронці затримали фігурантів справи на околиці міста Гайсин після отримання чергової частини "данини" у розмірі п’ятисот доларів.

У організатора злочинної групи, під час затримання, правоохоронці вилучили підроблену "корочку" співробітника внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Також вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру у скоєнні злочину.

Повідомляється, що операція проводилася спільно з Управлінням спеціальних розслідувань ГУНП у Вінницькій області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше на Вінничині посадовець міської ради отримав 5 років тюрми за вимагання у підприємця 5 тисяч доларів за сприяння в оформленні документів на розміщення МАФу.

Також ми писали, що правоохоронці затримали зловмисників, які під виглядом членів громадської організації, що нібито займалася боротьбою з корупцією, виманювали гроші у працівників державних органів та комерційних структур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ