Today.ua

СБУ обіцяє сьогодні перевірити Шарія, Клюєва і Кузьміна

Служба безпеки України має намір сьогодні, 3 липня, проінформувати Центральну виборчу комісію щодо перебування на території України протягом останніх 5 років кандидатів у депутати Верховної Ради Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна, реєстрація яких призвела до вчорашнього мітингу на Майдані. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"В. о. голови Служби безпеки України Іван Баканов зібрав службову нараду за запитом голови Верховної Ради України Андрія Парубія про перебування Андрія Клюєва, Анатолія Шарія та Рената Кузьміна на території України протягом останніх 5 років. СБУ в межах компетенції почала перевірку відповідних обставин. Це суспільно чутливе і дуже важливе питання, тому Служба вже сьогодні повідомить ЦВК про результати його обробки. Ми обов'язково проінформуємо громадськість про зміст цих матеріалів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора, 2 липня, низка громадських активістів, волонтерів та журналістів заявили про намір ввечері провести на Майдані Незалежності в Києві акцію протесту у зв’язку з рішенням Центральної виборчої комісії щодо реєстрації кандидатами у народні депутати колишнього глави адміністрації Януковича Андрія Клюєва та проросійського блогера Анатолія Шарія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ