Today.ua

Савченко заявляє, що частково втратила зір і слух

Народний депутат Верховної Ради Надія Савченко, підозрювана в підготовці терактів в Україні, припинила сухе голодування і заявляє, що частково втратила слух і зір. Про це оголосив суддя Шевченківського районного суду Києва.

Суд повинен був розглянути клопотання про продовження Надії Савченко запобіжного заходу, однак нардепа не доставили на засідання через погіршення здоров'я.

"Сьогодні у мене перший день виходу з сухого голодування тривалістю 7 діб. Фізично я не можу брати участь в засіданні суду через часткову втрату зору і слуху", - зачитав суддя заяву Савченко.

Він також додав, що згідно із заявою Савченко, їй важко ходити через запаморочення.

Раніше повідомлялось, що Савченко має намір припинити сухе голодування 13 грудня 2018 року. Вона вирішила припинити голодування, тому що їй пішли на поступки, і вона зможе подати електронну декларацію.

Як відомо, у березні 2018 року Верховна Рада України позбавила Надію Савченко депутатської недоторканності і надала дозвіл на її затримання та арешт. Того ж дня слідчі СБУ затримали Савченко в парламенті. Її звинувачують у підготовці державного перевороту в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ