Today.ua

Савченко вимагає медичної допомоги: на що скаржиться народний депутат

Народний депутат Надія Савченко, яка з березня 2018 року перебуває у СІЗО, заявила, що її турбують сильні болі у колінах і їй необхідна термінова операція. Про це Савченко повідомила перед сьогоднішнім судовим засіданням.

«Мені потрібно дві операції на коліні... Це стара травма, це з армії… Одна на меніску, одна через порив хрестовидної зв'язки», – заявила Савченко.

За словами нардепа, запалення розпочалося через брак руху у СІЗО. Наразі лікарі не радять їй оперуватись в ізоляторі, оскільки реабілітаційний період триватиме від 6 до 9 місяців. Їй порадили займатись на тренажерах, однак, Савченко стверджує, що не один тренажер не стане у її камері через брак місця, тому вона змушена буде терпіти біль.

На заплановане засідання суду не з’явились кілька адвокатів Савченко, тому розгляд справи відклали.

Нагадаємо, Надію Савченко затримали за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією).

Детектор брехні підтвердив наміри народного депутата України Надії Савченко повалити конституційний лад в Україні та здійснити державний переворот.

Today UA повідомляв, що Надія Савченко перебуватиме під вартою до 30 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ