Today.ua

САП завела справу на Порошенка: з'явилися подробиці

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) почала розслідувати кримінальну справу щодо колишнього президента України Петра Порошенка. САП на сторінці у "Фейсбуці" повідомила, що розслідування почалося після зустрічі керівника САП Назара Холодницького і колишнього власника компанії «Енергомережа» Дмитра Крючкова, якого в Україні підозрюють у розкраданні через незаконні схеми на ринку електроенергії. У розслідуванні фігурують посадові особи компанії «Центренерго» і Фонду держмайна України.

САП зазначає, що «посадові особи та члени наглядової ради "Центренерго" спільно з посадовими особами Фонду держмайна України та рядом посадових осіб органів державної влади, використовуючи свої службові повноваження і статус, розподілили ключові посади в органах правління та наглядової ради "Центренерго" з метою розкрадання коштів, контрольний пакет акцій якого належить державі».

У САП повідомили, що за твердженням Крючкова, спільні дії цієї групи осіб координувалися народним депутатом України Ігорем Кононенком і колишнім президентом України Петром Порошенком. У результатом цих дій майно «Центренерго» було приватизовано. При цьому кошти в сумі понад 6 млрд. гривень, які повинні бути отримані від такого відчуження, попередньо незаконно виведені з «Центренерго» і конвертовані через підконтрольні фірми.

Раніше САП завела справу на директора НАБУ Ситника по справі «Укроборонпрому».

Також Спеціалізована антикорупційна прокуратура здійснить перевірки доходів народного депутата Юлії Тимошенко. Нагадаємо, згідно із поданою декларацією, Тимошенко орендує у своєї сестри будинок під Києвом та користується 4 суміжними ділянками загальною площею 6 тисяч кв. м, які належать її двоюрідній сестрі та тітці нардепа. Власного автомобіля, як і житла, у Тимошенко згідно з декларацією немає. Доходи Тимошенко за минулий рік становили 560 тисяч гривень, з яких 225,5 тисячі – депутатська зарплатня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ